Profielloop - Van profielwerkstuk naar jaarlijks sportevenement!

 

Op 16 september 2018 zal de derde editie van de Profielloop plaatsvinden! De Profielloop kenmerkt zich door prachtige en zeer afwisselende parcoursen in het buitengebied van Gemonde. Met 3 hardlooponderdelen en 2 wandelonderdelen is er voor ieder wat wils. Recreatief en competitief gaan hand in hand bij de Profielloop!

Hoe is het begonnen?

Als twee scholieren in de vijfde klas van Gymnasium Beekvliet hadden wij de mooie taak om een onderwerp voor ons profielwerkstuk in de zesde klas te bedenken. Al snel wisten we, Robin en David, dat we iets praktisch wilden doen, iets waar anderen ook wat aan hebben, en iets dat we ook echt leuk vonden; de Profielloop was geboren!
 
Op 25 september 2016 was het zo ver; ons profielwerkstuk werd realiteit. Na een maanden van voorbereiding waren we eningszins gespannen of het een succes zou worden, maar het werd een prachtige, sportieve dag! Uiteraard mede dankzij alle vrijwilligers en sponsoren, en in het bijzonder de hulp van AV Marvel! Uit de enquête onder de deelnemers bleek dat zij ons profielwerkstuk met een 9.1 (!) zouden beoordelen, en ons profielwerkstuk is uiteindelijk met een 9 beloond door Gymnasium Beekvliet.

Hoe nu verder?

Dit smaakte naar meer, aldus deelnemers en organisatie! Daarom heeft in september 2017 de tweede editie plaatsgevonden, Om een nog grotere doelgroep aan te spreken, hebben we 2 wandelonderdelen aan het programma toegevoegd. In 2017 hebben maar liefst 250 hardlopers en wandelaars deelgenomen aan de Profielloop. Wederom hebben er enorm veel vrijwilligers en sponsoren bijgedragen aan dit succes, enorm bedankt hiervoor!
Op naar een mooie derde editie op 16 september 2018! We hopen jullie aan de start te zien!
 
Inschrijving Profielloop 2018 opent op 1 mei 2018.