"Op zondag 22 september vond de 4e editie van de Profielloop in Gemonde plaats. Het was heerlijk weer om (hard) te lopen door de prachtige natuur rondom Gemonde, wat resulteerde in zo'n 270 deelnemers. Om 10:30 was de Profielloop officieel begonnen met de Kidsrun, een parcours van 800 meter over de voetbalvelden van VV Irene.

Daarna was het om 11.15 de beurt aan de hardlopers, die begonnen aan hun ronde van 5.5 of 10 km. Het parcours lag er goed bij, maar was wel erg zwaar, doordat de zandpaden erg droog waren. Dit was voor veel deelnemers een plezierige uitdaging. Tobias van Roon was als eerste bij de finish na 5.5 km hardlopen, net binnen de 20 minuten. Bij de dames was Marielle van Mourik als eerste over de finish na 5.5 km afgelegd te hebben. Terwijl de deelnemers van de 5.5 km over de finish kwamen, kwam Leon van der Rijt als eerste deelnemer van de 10 km al na 37 minuten over de finish. Een razendsnelle tijd, zeker over dit pittige parcours! Bij de dames wist Hanneke van der Meide als eerste de finish te bereiken, in een keurige tijd van bijna 47 minuten. Allemaal prachtige prestaties, maar finishen bij de Profielloop is natuurlijk altijd een goede prestatie. Voor alle deelnemers was er daarom natuurlijk ook weer een mooie medaille.

Uiteraard is er ook nog gewandeld bij de Profielloop. Zo'n 60 wandelaars vertrokken om 11.30 aan hun ronde van eveneens 5.5 of 10 km. Ook voor hen was het aangenaam parcours, en was de waterpost op het parcours een plezierige onderbreking. Rond 14 uur waren ook alle wandelaars gefinisht. De uitslagen van het hardlopen staan online op www.profielloop.nl, en hier zullen binnenkort ook foto's en video's verschijnen. De organisatie kijkt terug op een geslaagde 4e editie, en maakt plannen voor de lustrumeditie in september 2020."